Aanbod

Het is mogelijk les te volgen op de volgende instrumenten:

Blaasinstrumenten
– Trombone
– Bariton/Euphonium
– Bes Bas/Bas Tuba
– Trompet
– Bugel
– Melodica

Snaarinstrumenten
– Basgitaar
– Akoestisch gitaar basis

Toetsinstrumenten
– Piano
– Keyboard


Trombone: Het instrument waar ik als jongetje van 8 jaar oud van droomde om op te spelen. Een instrument waarbij je echt op gehoor en gevoel kan spelen. Met de trombone kun je ook spelen in orkesten, bandjes of als solist. Mijn inspiratie voor dit instrument is ontstaan uit de filmmuziek. De bekende muziek uit de film Pirates of the Caribbean bijvoorbeeld komen de trombones duidelijk naar voren. Vaak in spannende muziek zorgt de scherpe en ook ronde klank van de trombone voor de spanning. Mijn inspiratie als muzikant is James Morrison. Hij is ook één van de weinige trombonisten die 2 tonen tegelijk kan spelen op 1 trombone.

Bariton/Euphonium: Een instrument wat veel voorkomt bij grote fanfare en harmonieorkesten. Zelf heb ik dit instrument ook jaren mogen bespelen. De Bariton/Euphonium speelt voornamelijk een prachtige tegenstem in de muziek. Mijn inspiratie voor dit instrument in Glenn van Looy.

Bes Bas/Bas Tuba: Het grootste koperen blaasinstrument binnen de muziekwereld. De lage bas tonen zijn cruciaal voor muziek. Vaak speelt namelijk de bas de grondtoon van een akkoord. Ook zorgt de bas voor diepte in de muziek en brengt het een mooi draagvlak binnen de muziek. Zelf bespeel ik ook al jaren de besbas en heb ik ook vaak de Sousafoon bespeeld in een Marchinband. Mijn inspiratie voor dit instrument is Wilfried Brandstötter.

Trompet: De trompet is één van de hoogst klinkende koperen blaasinstrumenten met een heldere toon. Wat een ontzettend gaaf instrument om te bespelen. De trompet wordt gebruikt bij allerlei soorten muziek, van Zuid-Amerikaanse ballads tot klassieke stukken, bij de fanfare en ook bij pop- en jazzmuziek. Mijn inspiratie voor dit instrument is James Morrison.

Bugel: De bugel, ook wel flügelhorn genoemd, is een koperen blaasinstrument dat een belangrijk instrument is in fanfareorkesten. Op het eerste oog lijkt het op een trompet, maar de bugel heeft een veel zachtere, warmere en rondere klank. Met de docent ga je aan de slag om een mooi geluid uit de bugel te krijgen. Dat vergt enige oefening, maar geduld loont! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wordt het alleen maar leuker. Zelf ben ik als 8 jarige begonnen op dit fantastische instrument. Mijn inspiratie voor dit instrument is Colin Benders, Kyteman.

Melodica: Dit instrument bespeel ik zelf vaak in mijn band Purple Patron. Het geluid wordt geproduceerd door op een mondstuk te blazen en tegelijkertijd een of meer toetsen in te drukken. Een afgesloten ruimte komt dan onder druk te staan. Door het indrukken van een toets wordt de ruimte geopend en ontsnapt de lucht via een tongetje. Dit tongetje gaat trillen en geeft een toon. Een bijzonder geluid dat prachtig kleurt bij het geluid van een gitaar.

Basgitaar: Voor mij persoonlijke één van mijn favoriete instrumenten. Vooral het bespelen van de basgitaar in een band is enorm gaaf. Je geeft dan echt diepte aan de muziek en je bent samen met de drummer van de band verantwoordelijk voor het ritme van de muziek. De basics van de basgitaar zijn vrij eenvoudig. Ook omdat je maar 4 snaren hebt. Wil je verschillende technieken en speelstijlen gaan leren dan is dat een super toffe uitdaging en blijkt het allemaal toch niet zo eenvoudig. Mijn inspiratie voor dit instrument is Roger Waters.

Akoestisch gitaar: De liefde voor gitaren is bij mij ontstaan door de gitarist Eric Clapton. De manier waarop hij speelt en het gevoel wat hij kan creëren door zijn spel is onwijs gaaf. Verder is er natuurlijk niks mooiers dan op het strand kijken naar een zonsondergang met een kampvuurtje aan en natuurlijk een gitaar erbij. Zelf bespeel ik pas een aantal jaren de gitaar. Vandaar dat mijn lessen ook zullen gaan over de basics van het gitaarspelen. Akkoorden leren en van daaruit verschillende stijlen ontdekken zoals fingerpicking. Ga je samen met mij deze uitdaging aan? Mijn inspiratie voor dit instrument is Eric Clapton.

Piano: Toen ik zelf voor het eerst achter een piano kroop wist ik het al meteen. Dit wil ik gaan leren. Je kunt vrijwel alle soorten muziek spelen op een piano. Dat maakt het zo gaaf! Klassiek, jazz of juist popmuziek. Alles is mogelijk. Mijn inspiratie voor dit instrument is Hans Liberg.

Keyboard: Het verschil tussen de piano en de keyboard is eigenlijk dat je op een keyboard veel meer verschillende sounds kan selecteren. Vaak heeft een keyboard minder dan 88 toetsen en is de aanslaggevoeligheid anders dan bij de piano, maar door de variaties in sounds is het vaak een fijne manier om het bespelen van toetsen te ontdekken. Wanneer je specifiek keyboard les zou willen volgen ondernemen we in principe dezelfde basisstappen als bij de pianolessen. Uiteraard na bepaalde tijd zal er meer gefocust worden op het keyboard aspect. Mijn inspiratie voor dit instrument is Hans Liberg.